2013-05-28 18:21:56• hírek • Póti Orsolya

A tasnádi és nagykárolyi csapat képviseli megyénket a Sokszínűségen

Április 16-án került megrendezésre a „Sokszínűség - Egy eséllyel több a jövőnek" elnevezésű vetélkedő megyei szakasza, melynek eredményéről Gál Gyöngyi szaktanfelügyelő tájékoztatta a Szatmár.ro-t.

A Református Gimnázium adott otthont április 16-án a „Sokszínűség - Egy eséllyel több a jövőnek" elnevezésű vetélkedő megyei szakaszának, amelynek lényege, hogy egyazon csapatban és ugyanazon az előadáson belül keveredjenek a nemzetiségek.

A verseny keretében színpadra lépett a Tasnádi Általános Iskola öt diákja, akik kultúrcsokrukban roma, magyar, román, zsidó, ukrán és sváb néptáncot adtak elő. Őket az Érszakácsi Általános Iskola diákjai, majd az 1-es Számú Nagykárolyi Általános Iskola követte, majd az Ákosi Általános Iskola csapata lépett fel, a sort pedig a tasnádszarvadiak zárták.

A verseny videoanyagát a szervezők Marosvásárhelyre, az Oktatásügyi Minisztérium mellett társszervező Divers Egyesület címére küldték, ahol az országos zsűri értékelte a produkciókat.

Szatmár megyéből I. helyezést ért el a Tasnádi Általános Iskola csapata, II. díjban pedig a Nagykárolyi 1-es Számú Általános Iskola csapat részesült. Ők képviselik megyénket június 7-9. között a bákói országos döntőben, ahol a kreatív művészeti előadás mellett már műveltségi vetélkedő is lesz - tudtuk meg Gál Gyöngyi szaktanfelügyelőtől.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: